Weekly Business Quiz # 430

India

Q 1. Since 1897, when it was set up as a manufacturer of locks and safes, the ____& ____ has ridden the technology crest – building ballot boxes for India’s first general elections (1951), India’s first typewriter (1955), refrigerator (1958), It now delivers rockets and missiles. Fill in the blanks.

Ans. Godrej and Boyce

Q 2. Nawazuddin Siddiqui is the brand ambassador for which new bank launched recently ?

A. Equitas      B. AU Small Finance Bank

C. Jana Small Finance Bank  D. Ujjiwan

Ans.  C … Jana Small Finance Bank ,

Q 3. How are meeting rooms in PayTM’s office named ?

A. Rivers  B. Business Leaders

C. Cities    D. Mythological characters

Ans. Cities

Q 4. Who will take over from Shikha Sharma as the next chief of Axis Bank ?

Ans. Amitabh Chaudhary currently head of HDFC Standard Life

Q 5. This year, ________ turns 100 years old. Started in Kolkata in 1918, it originally produced ‘Sweet and fancy biscuits’, according to company records. Fill in the blank

Ans. Britannia

Q 6. This is Eknath and Pramila Chavan in front of a rack of a drink that has cult status in a section of Mumbai and around it. Name the drink.

Tina

Ans. Tina’s ginger Lemon drink

Q 7. Where in India is Pepsi creating a network of vending machines for crushing plastic bottles ?

Ans. Across Maharashtra

Q8. What is being celebrated by Swiggy in this advt ?

Swiggy

Ans. Supreme Court verdict on repeaal of Sec 377 of Penal Code that decriminalises LGBTQ

Q9. Coorg Arabica, Wayanad Robusta, Chikmagalur Arabica , Araku Valley Arabia and Baba Budangiri Arabica are unique varieties of what commodity grown in different parts of India ?

Ans. Coffee

Global

Q 10. Name this Japanese discounted variety store chain that picks the latest trends from the world-over and manufactured them at scale in China. It already has 30 outlets in India

Ans. Miniso

Q 11. Prior to the release of the new TV spot, President Trump tweeted his distaste for the campaign, saying ” _______ is getting absolutely killed with anger and boycotts. I wonder if they had any idea that it would be this way?” Fill in the blank with a brand name

Ans. Nike

Q 12. This is the new logo of which old luxury brand ?

Burberry

Ans. Burberry

Q 13. What act of Elon Musk during a live YouTube interview had caused Tesla shares to react sharply the next day?

Ans. Elon Musk was found smoking marijuana on live TV. Also, the Cheif Of Accounts at Tesla resigned. Both these events led to the sharp fall in Tesla share prices.

Q 14. This mother daughter pair came up with a test of personality types that is being taught even to this day. The test is named after their surnames . Name the test.

MBTI

Ans. Myers-briggs test Indicators ( MBTI)

Q 15. On his 54th birthday Jack Ma will retire as the Executive Chairman of Alibaba. What does he propose to do now ?

Ans. Philanthropy, particularly education. He started life as an English teacher

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s