Weekly Business Quiz # 425

India

Q 1. Tata Global, Dabur and Cadila are in the race to acquire some brands of Kraft Heinz in India. From whom had Heinz acquired braands like Glucon D, Nycil and Complan in the 1990s ?

Ans. Glaxo , now Glaxo Smith Kline

Q 2. Who has owned up for the appearance of the UIDAI phone numbers in the contact lists in some of the Android phone users without their knowledge ?

Ans. Google

Q3. Who has accused Mahindra and Mahindra of copying their design for the model Roxor sold in US ?

Ans. Fiat Chrysler has accused Mahindra of copying some design aspects of Jeep

Q4. Sachin Tendulkar has signed up as the ambassador for a brand that is a competitor to the brand with which Sachin was long associated, raising a few eyebrows. Name the old and the new brand

Ans. Old Brand – MRF, New brand – Apollo Tyres

Q5. What dubious distinction does the New Jalpaiguri Express have in Indian Railways ?

Ans. With 20 hr avg late arrival, it has known to be The Queen of late running trains in India

Q6. BSE India has launched a chat bot that helps users to stock specific information and market information from its web-site. What is its name ?

Ans. Motabhai

Q7. How much is Virat Kohli approximately paid per Instagram post ?

Ans. US $ 120,000 or approx Rs 80 lakhs per post

Q8. Which fast food chain has started a pilot project to use bio-diesel made from used edible oil in its kitchen for the trucks used in its supply chain ?

Ans. McDonalds

Q9. Cadbury Dairy Milk has completed 70 years in India. It has launched a new campaign with the tag line ” Kuch achcha ho jaye, Kuch meetha Ho jaye “. Cadbury’s has been working with only one ad agency for Cadbury Dairy Milk  Name it.

Ans. Ogilvy’s

Q10. Indian jewellery exporters are not able to export gold coins from India leading to substantial business loss. What govt order is preventing them ?

Ans. Govt has banned export of gold products over 22 carat  purity to prevent money laundering , this has prevented genuine exports of 24 carat gold coins

Global

Q11. Why does the number 57 appear in the logo of Heinz ketchups ? Alos, it is believed that hitting the bottle at where 57 is written, makes the ketchup to pour easily

heinz-57-sauce

Ans. 57 varieties of pickles sold by Heinz at that time.

Q 12. As millenials are consuming less beer, which global major has appointed a “Chief Non-alcoholic beverages officer’ to expand that area ?

Ans. Anheuser Busch InBev

Q 13. What brand of cricket balls and sports equipment is manufactured by British Cricket balls Ltd ? Clue : Recent Eng vs India Test

Ans. Duke’s

Q 14. Why did the Canadian farm Bogle Seeds that grows Sunflower decide to close the farm for tourists even though @  7.5 $ per visitor it was making good money ?

Ans.  The visitors started taking Selfies and caused a lot of damage to the farm

Q 15. Which country’s govt owns all the giant pandas in the world , save two pandas in the Mexico zoo ?

Ans. Chinese Govt gives pandas on rent to the zoos in various countries and it earns a huge revenue from that

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s