Weekly Business Quiz # 415

India

Q 1. Which company markets the brand Duraguard cement that is one of the sponsors of RCB in IPL ?

Ans. Nuvoco Vistas Corp Ltd ( formerly Lafarge India Ltd)

Q2. LOTS wholesale solutions has announced its entry in Indian market in competition with Wal mart and Metro Cash and Carry.  Name the company and the country it belongs to..

Ans. Siam Makro, Thailand.

Q3. Which company has adopted Delhi’s Red Fort under the ‘Adopt a Heritage’ scheme of the Ministry of Tourism, Govt of India ?

Ans. Dalmia Bharat

Q 4. Who has bought the electrical and automation business of L&T ?

Ans. Schneider Electric

Q5. Identify this head honcho and his company

Manu

Ans. Manu Kumar Jain of Xiaomi India

Global

Q 6. Which European country has mandated a minimum price for an alcoholic drink to curb consumption ?

Ans. Scotland

Q7. After buying the retail business of Asda from Walmart which company CEO was caught off-guard singing ” We are in the money ”  ?

Ans. Mike Coupe of Sainsbury

Q8. In which category is this company a premium brand ?

7 for all mankind

Ans. Denims

Q9. During meeetings at Amazon, Powerpoint presentations are not allowed. Instead of ppts what is used ?

Ans. A Narrative 4-6 page memo which is given to all the participants. They are given 30 minute to read the document before the real meeting actually begins.

Q 10. Conagra went for a major change. It changed it’s name from Conagra Foods to Conagra brands , it changed its logo. It also shifted its HQ. Where is the new HQ of Conagra ?

conagra_brands_logo

Ans. From Omaha to Chicago

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s