Month: July 2012

Weekly Business Quiz # 140

Q 1 If you type http://msnbc.com  to which site you will be taken now ?

Ans. www.nbcnews.com because Microsoft has sold its stake

Q 2 Which Indian co has acquired controlling stakes in Shanti Gears ?

Ans.  Tube Investments of India Ltd

Q3. Who are the people behind the regional airline Air Mantra ?

Ans. The Singhs of Religare

Q4. How did Oxfam raise over 100,000 pounds when Roger Federer won the Wimbledon title ?

Ans.  A lottery ticket on Fedex  winning 7th Wimbldon title that was bequeathed to Oxfam

Q5. Which social media platform for sharing content started in 2004 by Kevin Rose raised 45 mn $ got sold for a mere 500000 $ ?

Ans. Digg

Q6. What is being packed and sold in tetrapaks by a veterinary college in Wayand district of Kerala hat Rs 5 per litre ?

Ans.  Cow urine as pesticide

Q7. Which bank in US was called Bank of Italy before 1930 ?

Ans. Bank of America

Q8. What is the average discount given by the aircraft cos like Boeing & Airbus to airlines ?

Ans. 40-60%

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Weekly Business Quiz # 139

Q1. Which town in Tamil Nadu is the hub for the borewell drilling industry supplying rigs all over India ?

Ans. Tiruchengode

Q2. Which travel agency has been stopped by supreme court to operate the Maharaja Express ?

Ans. Cox & Kings

Q3. Which malware is expected to create havoc tomorrow by changing DNS of the computers tomorrow ?

Ans.DNS Changer

Q4. Name the great indian businessman who will give a talk on knowledge of life Aspects tomorrow for his investors and workers.

Ans. Subroto Roy

Q5. LIBOR is polled between different London banks and published by BBA. Who or what is BBA ?

Ans.British Bankers association

Q6. On july 5 1946 what costume was designed by french automotive engineer Loius Reard and why did he call it so.

Ans.  Bikini, after Bikini Atoll where on July 1 a bomb explosion took place

Q7. In the context of HR what is ROTI ?

Ans. Return on Training Investment

Q8. CEOs take their golf more seriously than their business. Here is a golf question. How many dimples are there in a golf ball ?

Ans. 250 – 450 balls

Q9. Which was the worlds busiest airport in 2011 ?

Ans. Atlanta, USA

Q10. The town Waterloo 100km southwest of Toronto was recognised as the most intelligent community in.2007. Today it is on edge. Why ?

– Compiled by G.Mohan Twitter handle

Ans. RIM, the maker of Blackberry is in trouble

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan